Fii gata sa depui marturie

Text: Exod 4:10-17

Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta, şi te voi învăţa ce vei avea de spus.„Exod 4:12

Moise era în pustie de 40 de ani cand l-a chemat Dumnezeu, să fie purtătorul Lui de cuvant înaintea lui faraon. Poate simţea că nu se mai putea exprima cu uşurinţă în limba egipteană, de aceea I-a spus lui Dumnezeu: „…eu nu sunt un om cu vorbirea uşoară”. Moise ar fi trebuit să ştie că oricine este trimis de Dumnezeu, va fi şi împuternicit de El. Domnul a spus: „Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta”. Dumnezeu nu caută elocvenţă ci bunăvoinţă.
W.G. Blaikie a spus în cartea sa: „Viaţa lui Livingstone”, că atunci cînd David Livingstone, care era student, a fost pus să predice la Stanford Rivers, s-a ridicat la amvon şi a uitat complet ce urma să spună. Cu toate că acest incident însemna pentru mulţi sfarşitul vorbitului în public, David Livingstone a ştiut că nu trebuie să se dea bătut. Cand Dumnezeu l-a chemat să fie misionar, a fost gata de drum. Mai tarziu a scris: „Sunt încă un predicator slab şi mă exprim greu; şi unii spun că dacă ar şti că voi predica eu, nici măcar nu ar intra în biserică”.


Livingstone a devenit un misionar credincios, iar cand a murit, presa a scris cuvinte mari de elogiu despre el: „El n-are nevoie de un epitaf prin care oamenii să-l aprecieze, deoarece munca sa este cunoscută; el a trăit şi a murit pentru binele altora – fie aceasta faima sa; fie ca marmora să se sfărame: acesta este Piatra-vie!” (Living-stone înseamnă piatră vie. n.tr.)
Adeseori rămanem în tăcere atunci cand Dumnezeu ne trimite să spunem despre harul Lui altora. Spunem şi noi că „nu avem o vorbire uşoară,” dar dacă mărturisim, ceea ce a făcut Domnul pentru noi, El va binecuvanta mărturisirea noastră.            – H.G.B.

Tu care porţi în gura ta Cuvantul
Şi-ndemnul spre mai bine şi frumos,
O, nu uita că pilda ta-i avantul
Spre-o slujbă mai curată lui Cristos.” – Traian Dorz

Dacă avem Cuvantul lui Dumnezeu în mintea noastră, El poate pune cuvinte potrivite în gura noastră

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s