„Trecerea bancului de nisip”

17 decembrie

Text: 2 Corinteni 5:1-8

„A oprit furtuna, a adus linistea, si valurile s-au potolit. Domnul i-a dus la limanul dorit.”Psalmul 107 :29-30)
La varsta de 80 de ani, binecunoscutul poet Alfred Tennyson a fost dus de la resedinta lui de vara de la Aldworth , Anglia , la resedinta lui de iarna pe insula Wight. In timp ce barca trecea strimtorarea ,Tennson a auzit un sunet ca un murmur pe care-l scoteau valurile ce izbeau intr-un banc de nisip intins. El a stiut ca se apropie furtuna , dar a stiut ca aceasta nu-l va impedica sa traverseze strimtorarea.
Dupa cateva zile , sanatatea lui Tennyson a inceput sa se deterioreze, si o sora medicala a fost angajata sa stea cu el pe insula . Stand de vorba cu el , sora i-a spus incet :”Domnule , ati compus asa de multe poezii minunate , dar atat de putine imnuri. As dori sa scrieti un imn chiar acum pe patul de boala .Sunt sigura ca-i va ajuta si-i va mangaia si pe altii care sufera „
Dimineata urmatoare ,,el i-a inmanat o ciorna spunand : „Am scris cateva versuri in timpul noptii.” Poezia a fost plina de scene despre mare si despre sentimente legate de moarte , sentimente ce au fost trezite in mintea lui de acel „vuiet al marii”. Dar mai presus de toate , el exprima speranta glorioasa de a-L vedea pe Domnul Isus la sfarsitul calatoriei vietii.

Iata cateva versuri: ” Stea de asfintit si stea de seara, /Si-o ghemare clara pentru mine! /Sa nu mai fie vuiet ce loveste-n banc,/cand voi inainta in mare./Amurg si clopote de seara ,/si -apoi intuneric,/Caci cu toate ca-n afara granitelor timpului si-a spatiului ma poarta valu-n departare ./Eu sper sa-mi vad Pilotul fata-n fata, cand voi fi traversat aceasta mare”.
Moarte pare amenititoare ,dar cei care il iubesc pe Domnul Isus vor fi pilotati in siguranta spre cerul dorit!-H.G.B.

„Straluce o tara a pacii depline

Chiar dincolo de-nfuriate talazuri.

Inca putin si-om ajunge cu bine

In Portul unde n-or mai fi necazuri.” – Kuipers

Cristos a inlocuit usa neagra a mortii
cu poarta stralucitoare a vietii.

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s