Crestini inclinati

26 octombrie Text: Judec�tori 16:13-21

Astfel dar, cine crede ca sta in picioare, sa ia seama
sa nu cada.” 1 Corinteni 10:12

Cu cativa ani in urma,o furtuna cu grindina foarte puternica s-a abatut asupra partii de sud a statului Micigan,producand pagube mari copacilor .Dupa ce furtuna a trecut,am verificat cei doi mesteceni in gradina din spatele casei.

Unul isi pierduse cateva crengute ,dar celalalt suferise mult mai rau intreg copacul era rupt si scos complet din radacina.De ce unul a avut de suferit ,iar celalalt nu?Raspunsul a fost simplu .

In loc sa stea perfect vertical, acest copac de peste 10 metri a crescut inclinat intr-un unghi destul de pronuntat .Cand gheata grea s-a strans pe crangile lui, a cazut pe directia in care era inclinat .

Samson a fost o persoana ce se inclinase intr-o directie gresita si rezultatul lui a fost caderea, Cu toate ca el este enumarat printre eroii credintei din Evrei 11 si a fost unul dintre marii judecatori ai Israelului, o nota trista este adaugata vietii sale .

In caracterul lui se poate vedea o slabiciune caracterisita. Admira femeile ,si a insistat sa-si ea o sotie dintre dusmanii Israelului (Judecatori14:3) Caderea sa a survenit in urma inclinatiei sale de a umbla dupa poftele carnii.

Daca nu traim in comuniune cu Domnul in fiecare zi a vietii noastre, viata ni se va apleca spre unele slabiciuni si pacate ce ne inconjoara atat de usor. Iar atunci cand vine criza sau suntem suprinsi nepregatiti, nu vom fi in masura sa rezistam presiunilor exercitate de imprejurari.

Caderea lui Samson este un exemplu tragic a ceea ce se poate petrece cu un crestin inclinat . Sa stam drepti in puterea Domnului , si acest lucru nu ni se va intampla. -D.J.D.

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s