Cel ce spune mereu „da” devine un nimeni

Text: Evrei 11:23-28

„Prin credinţă, Moise, cand s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon.” Evrei 11:24

Cuvantul „da” este un cuvant mic, dar care poate crea mari necazuri. Bryan Archibald, fostul preşedinte al Seminarului Baptist de Nord din Chicago, a subliniat acest lucru la o conferinţă care s-a ţinut cu ani în urmă. El a spus: „Faptul de a spune întotdeauna’da”‘ va duce la pierderea identităţii personale, pe cand nu defineşte personalitatea”.
Să presupunem că într-o dimineaţă te hotărăşti să spui „da” la toate cererile care îţi vor fi adresate în ziua aceea. Vei spune „da” oricărei solicitări asupra timpului tău din ziua aceea, a talentelor si a energiilor. Vei spune „da” indiferent de convingerile tale. In ce condiţie vei ajunge la sfîrşitul zilei? Te vei simţi ca şi cum s-ar fi tras de tine în toate direcţiile – să nu mai spunem nimic despre sentimentul vinovăţiei şi al pierderii respectului faţă de tine pentru că nu ai spus „nu” la ceea ce era rău.


Moise s-a definit pe sine refuzand „să fie numit fiul fiicei lui faraon”. Noi, în calitate de creştini, trebuie să învăţăm să spunem „nu” la o serie de lucruri. Aceasta nu înseamnă că devenim negativişti sau dezagreabili. Din contră, fiecare „nu” trebuie să fie partea reversă a lui „da” spus din inimă lui Dumnezeu. Biblia ne înşiră o serie de lucruri care sunt greşite (vezi Galateni 5:19-21). Şi pentru acele lucruri care nu sunt nici greşite nici corecte prin ele însele, obţinem discernămantul prin rugăciune, încrezandu-ne în Duhul Sfant şi aplicand principiile biblice.
Nu fi un nimeni care este de-acord cu toată lumea pentru că este cel mai uşor lucru de făcut. Fii tu însuţi, defineşte-te. Spune NU la tot ce caută să satisfacă înclinaţiile păcătoase şi egoiste şi, spune DA la tot ceea ce-I place Domnului.– D.J.D.

Te rog să cugeti; nu e-ntotdeauna bine
Să spui doar „da” la tot ce-n viaţă vine.
Spunand un „nu” cu fermitate, acesta poate
Ca binele ce-l crezi la alţii să-l arate.” – D.J.D.

Oamenii cu bun simţ ştiu cand să spună „nu”

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s