Creatura cea minunata a Lui Dumnezeu

Text: Psalmul 139:13-16

Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale.” Psalmul 139:14

In cartea sa „Dacă aş fi ateu”, Wilbur Nelson include un capitol intitulat: „Dacă aş fi medic”. El afirmă că medicii, mai mult ca oricare dintre ceilalţi oameni, ar trebui să-L recunoască pe Dumnezeu drept Creatorul trupului omenesc, pentru că ei cunosc acest trup atat de bine, cu toate funcţiunile şi cu complexitatea sa.
Nelson ne dă apoi o întreagă serie de lucruri la care să ne gandim. Iată cateva dintre ele: „Gandiţi-vâ la trupul omenesc, compus din peste 1000 miliarde de celule. Gandiţi-vă la pielea corpului uman- deşi apa poate trece din interior spre exterior, ea nu poate pătrunde din exterior în interiorul trupului nostru. Gandiţi-vă la oase – capabile să suporte o greutate de 30 de ori mai mare decat poate suporta cărămida. Gandiţi-vă la ficat – transformă celulele vechi de sange în fiere şi neutralizează substanţele otrăvitoare. Gandiţi-vă la sange – 4,6 pînâ la 5,5 de litri din această substanţă siropoasă distribuie oxigen şi transportă reziduurile din ţesuturi şi organe, în timp ce reglează temperatura trupului. Gandiţi-vă la inimă – cantărind mai puţin de jumătate de kilogram, lucrează ca o uzină întreagă. În medie pompează de 100.000 de ori pe zi, punand în circulaţie aproximativ 8.000 de litri de sange prin 100.000 de kilometri de artere, vene si vase capilare.


Nu este de mirare că psalmistul a declarat Domnului: „Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalmul 138:14). Nu suntem aici dintr-un accident, şi nici rezultatul unui proces natural evolutiv. Suntem creaturile minunate ale lui Dumnezeu! – R.W.D.

Nu, nu suntem un vis, o întamplare,
Un lut de sine însuşi frămantat.
Ci ne-a zidit o Forţă creatoare,
O-nţelepciune fără de hotare.
Există Dumnezeu cu-adevărat.” – C. Ioanid

Lucrarea lui Dumnezeu de creaţie este terminată, Lucrearea noastră de a-L lăuda e abia la început

Painea zilnica

Un gând despre &8222;Creatura cea minunata a Lui Dumnezeu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s