Marca pretioasa

Text: Luca 6:27-36

Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc, binecuvantaţi pe cei care vă blastâmă…” Luca 6:27, 28

Imaginaţi-vă că aţi ieşit la cumpărături. Treceţi pe langă o tarabă a unui vanzător de cremă de ghete şi vanzătorul vă atrage atenţia spunandu-vă: „Cumpăraţi acest miracol al ştiinţei moderne care face ca pielea obişnuită a pantofilor să capete o nouă strălucire, nemaivăzută. Secretul ei constă într-un amestec rar de uleiuri extrase din măduvă de os de pui de balenă. Este atat de bună crema că în curand toţi vecinii dumneavoastră vor observa diferenţa şi vă vor întreba ce folosiţi. Desigur că ea costă mai mult – douăzeci de lei pentru un borcan – dar nu vă puteţi îngădui să n-o cumpăraţi”. Pană la acest moment, aţi avut răbdare, dar acum este prea de tot. Aşa că veţi spune: „Sunt sigur că aveţi toată încrederea în crema dumneavoastră, dar ce-i cu asta! După cate văd, crema cu care sunt daţi pantofii dumneavoastră nu face ceva mai grozav decat crema pe care eu dau doi lei. Dacă ceea ce vreţi să-mi vinderi este atat de grozav, atunci de ce nu vă lucesc pantofii mai tare ca ai mei?”


Eforturile noastre de a-i face pe oameni interesaţi de viaţa creştină sunt uneori tot la fel de neconvingătoare. Prea des le cerem să-L primească pe Isus ca Salvator şi să plătească marele preţ al călcării pe urmele Lui, dar falimentăm să le dăm o mărturie vizibilă că noi avem o viaţă mai bună decît un necredincios moral şi integru.
Atunci cum ne stabilim credibilitatea? Iubind aşa cum a iubit Cristos – nu numai pe prieteni. Să faci binele şi să fii amabil cand nu se aşteaptă nimeni şi cand nu merită nimeni. Prin puterea Duhului Sfant, să arătăm lumii marca noastră scumpă care schimbă într-un mod evident felul nostru de trai. – M.R.D. II

Să trăiască-n mine zi de zi
Gandul lui Cristos cel bun.
Puterea dragostei să-mi ţină
Tot ce fac şi tot ce spun.”  – Wilkinson

Trăieşte astfel ca atunci cand oamenii te vor cunoaşte să-L cunoască pe Cristos

Painea zilnica

Lasă un comentariu