Priveste dincolo de necunoscut

Text: Evrei 11:8-16

Prin credinţă Avram… a ascultat şi a plecat, fără să ştie unde se duce.” Evrei 11:8

Viaţa este plină de neprevăzut. Nu ştim ce ne vor aduce următoarele 24 de ore. Este o cărare nemarcată, care poate include mari binecuvantări ori pierderi tragice. Pentru că viitorul este necunoscut, îi umple pe mulţi de frică – făcand din fiecare nouă zi şi împrejurare o luptă.
Frica de necunoscut l-a împiedicat de multe ori pe om să pornească înainte. In evul mediu, de exemplu, marinarii europeni nu navigau prea departe în sud. Credeau că dacă vor ajunge la mijlocul pămantului, la ecuator, vor da de un inel de foc, deoarece cu cat călătoreau mai în sud era tot mai cald. O astfel de frică i-a împiedicat să exploreze Oceanul Atlantic. O hartă întocmită candva în evul mediu, avea desenată o corabie care se întorcea în Marea Mediterană din stramtoarea Gibraltarului. Deasupra erau scrise cuvintele latine: „Non plus ultra”, care înseamnă: „Dincolo nu există nimic”. Frica de necunoscut i-a împiedicat pe exploratori să traverseze Atlanticul, pană cand Columb şi Ponce de Leon au decis să încerce orizontul.


Poate că frica de necunoscut te ţine să nu faci nici un progres spiritual. Te temi, poate, gandindu-te la ce vor spune vecinii, în cazul că le vei vorbi despre Cristos. Nu ştii cum vor reacţiona elevii tăi dacă vei preda la o clasă de studiu biblic. Nu suntem siguri dacă vom putea plăti datoriile, dacă vom dărui mai mult. Dar nu trebuie să ne fie frică atunci cand facem pasul credinţei. Ca si Avram, care şi-a lăsat ţara strămoşească pentru o destinaţie necunoscută, putem şi noi să învingem nesiguranţa încrezandu-ne în Dumnezeu. El vede dincolo de necunoscut. – D.C.E.

Credinţa vede mai departe
De frică şi îngrijorări.
Ea-L vede pe Cristos prezent
în orişice împrejurări. – French

Cei care se tem de viitor orbecăiesc prin prezent

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s