Text: Faptele 11:19-26
„Pentru întaia dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia.” Faptele 11:26
Ucenicii din Antiohia au cinstea de-a fi fost primii urmaşi ai lui Cristos care să poarte numele de creştini. In „Comentariul Cunoştinţelor Biblice”, Stanley D. Toussaint a făcut această observaţie asupra cuvantului „creştin”: „Terminaţia „-in” înseamnă „aparţinînd partidei, sau grupării lui…”, de aceea, creştinii erau cei care aparţineau partidei lui Cristos”. A fi identificat ca „aparţinand partidei lui Isus” nu este numai un privilegiu, ci şi o responsabilitate. Se aşteaptă de la noi să trăim la înălţimea numelui nostru.
Un soldat a fost adus înaintea lui Alexandru cel Mare, învinuit de comportament grosolan. La sfarşitul judecăţii, cuceritorul lumii i-a spus soldatului: „Cum te cheamă?” „Alexandru” a răspuns el. împăratul a răspuns: „Am întrebat, care îţi este numele?” Soldatul a răspuns din nou: „Alexandru”. ImpăratuLfurios ia spus din nou: „Vreau să ştiu cum te cheamă?” Cand soldatul a răspuns a treia oară, generalul a replicat furios: „Eşti vinovat de învinuirile ce ţi se aduc si vei suferi consecinţele”. Apoi a adăugat: „Ori îţi schimbi comportamentul ori îţi schimbi numele. Nici un om nu poate purta numele de Alexandru şi să facă ceea ce ai făcut tu!” Dacă cineva ca Alexandru a putut fi ofensat de comportarea unuia ce-i purta numele, cu cat mai mult este Cristos interesat de comportamentul celor ce-I poartă numelel
Eşti tu – sunt eu – la înălţimea numelui ce-l purtăm? Este neceasr oare ca Domnul Isus să ne spună: „Schimbă-ţi comportarea sau schimbă-ţi numele”?– R.W.D.
„Tu porţi iubitul nume-al lui Cristos
Şi lumea toată spre tine se va uita.
Îl vor primi sau nu, e ne-ndoios
După exemplul arătat de viaţa ta.” – Anonim
„Ai vrea ca Isus să te reprezinte în acelaşi fel cum Îl reprezinţi tu?„
Painea zilnica