Cat de bine lucrezi?

Text: 1 Corinteni 3:9-15

Dar fiecare să ia seama cum clădeşte deasupra.” 1 Cor. 3:10

Un prieten de-al meu, Nels Stjernstro’m, mi-a împărtăşit un incident care s-a petrecut afară dintr-o biserică din Minneapolis cu cîţiva ani în urmă. Cand preşedintele comitetului de conducere al acestei biserici era pe punctul de a intra în clădire, a văzut un bătran stînd la colţul bisericii. Părea că mangaie cărămizile. A fost atît de fascinat de acţiunea acestui om, că s-a apropiat de el şi i-a spus: „Iertaţi-mă, domnule, dar se pare că aveţi un interes deosebit faţă de colţul acesta al clădirii. Ca membru al acestei biserici, sunt curios să ştiu ce este atat de interesant cu cărămizile acestea?” Bătranul i-a răspuns: „Da, am un interes special. Vedeţi, atunci cand această clădire a fost ridicată cu mulţi ani în urmă, am fost unul dintre muncitori.” Bătand uşor cu palma cărămizile, a continuat: „Aceste cărămizi – eu le-am pus aici”. Cu un zîmbet de satisfacţie, a adăugat: „Şi cred că am făcut o treabă destul de bună”. Utilizase material bun şi-1 zidise bine.

Construcţia era solidă şi „colţul lui” era perfect vertical. Munca sa fusese aprobată.
Cum stai cu colţul unde te-a pus Dumnezeu să lucrezi? Fie că este lucrarea ta din biserică sau munca de fiecare zi din ocupaţia ta, tu construieşti pe temelia lui Cristos. Poţi realiza aceasta numai încrezandu-te cu totul în Domnul, pentru a căpăta înţelepciune şi putere de la El, pentru a face o lucrare bună. Un lucru bine făcut poate fi o mărturie clară a lucrării lui Dumnezeu în viaţa ta.
Cand vei sta în faţa Domnului pentru a da socoteală, va fi oare lucrarea ta aprobată? Va spune El: „Bine, rob bun si credincios”?- P.R.V.

Isus a fost dulgher în Nazaret
Cu lucru zilnic, fel defel.
Cel ce vrea să semene cu El
Trebuie să fie plin de zel. ”    – Anonim

Lucrarea bine făcută pentru Cristos va primi aprecierea de la Cristos.

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s