Rate de balta si scufundatoare

Text: Psalmul 1

„..îşi găseşte plăcerea in Legea Domnului şi zi si noapte cugetă la Legea Lui.” Ps. 1:2

Pentru a-L cunoaşte pe Dumnezeu, trebuie să ne adîncim în cunoaşterea Bibliei. Din paginile ei cunoaştem nu numai fapte despre El, ci şi cum să-L cunoaştem personal. Este deci. raţional să petrecem timpul citind Cuvîntul lui Dumnezeu, pentru a aduna informaţii despre El, şi a medita la El, pentru a-I sonda adîncimile. Cînd am început să pictez piese de decor cu raţe, mi-am dat seama că sînt două categorii de raţe: raţele de baltă şi raţele scufundătoare. Raţele de baltă, ca raţa sălbatică şi raţa roşcată, înoată pe lîngă ţărmul bălţilor şi lacurilor, hrănindu-se în apele puţin adînci. Ele mănîncă din hrana la care pot ajunge de la suprafaţă.
Raţele scufundătoare, în schimb, sunt în stare să se scufunde la adîncimi surprinzătoare, hrănindu-se cu plantele de pe fundul lacului. Unele dintre ele pot să se scufunde chiar pînă la 50 de metri adîncime pentru a-şi căuta hrana.

Sunt, de asemenea, două feluri de creştini în relaţiile lor de cunoaştere a lui Dumnezeu prin studiul Scripturii. Unii, la fel ca şi raţele de baltă, stau numai la suprafaţă, satisfăcîndu-şi foamea numai cu ceea ce găsesc acolo. Alţii, în. schimb, sînt ca si raţele scufundătoare. Urmînd exemplul psalmistului, ei plonjează adînc în Cuvînt, prin studiu, reflectare şi meditaţie în fiecare „zi şi noapte”.
Ce spui? Ti-ai stabilit o metodă de studiu aprofundat al Cuvîntului lui Dumnezeu? Sau te mulţumeşti numai cu ceea ce găseşti la suprafaţă? Poate, la fel ca raţele care se scufundă, ar trebui să mergi puţin mai adînc.         – D.C.E.

Citind Cuvîntul Sfînt, să fii cu grijă mare,
Ca să-i găseşti comorile-i nepieritoare.
Gîndeşte orice rînd, ia multă seamă,
Ca să-l trăieşti mereu cu sfîntă teamă. ”   – Anonim.

Comorile adevărurilor Cuvîntuiui lui Dumnezeu se găsesc la adîncime.

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s