Ne putem ruga oriunde

Text: Iona 2

Iona s-a rugat Domnului, Dumnezeului său, din pantecele peştelui.„Iona 2:1

Pentru a vorbi cu Dumnezeu, creştinii nu trebuie să meargă la biserică sau să îngenuncheze la altarele ei. Iona s-a rugat din pîntecele unui peşte. Daniel s-a rugat în camera sa (Daniel 6:10). Isus S-a rugat pe cruce (Luca 23:34).
Această idee a fost ilustrată foarte frumos într-un articol de Joseph Bayly, care spune că o organizaţie creştină a primit un imobil impunător în Chicago, pe malul Lacului Michigan. Sistematizarea oraşului a aprobat ca această clădire să fie folosită drept cartier general al acestei organizaţii, dar unii dintre vecini au obiectat şi au dus cazul în tribunal. Directorul pentru probleme de afaceri al organizaţiei, William Peterson, a fost chemat în instanţă. „Pentru ce veţi folosi sala mare de la etajul doi?” a fost întrebat. El le-a spus că ea va fi folosită de comitetul de conducere de cîteva ori pe an, dar că ea va fi folosită zilnic pentru rugăciune de către personalul organizaţiei.

„Cum o să vă rugaţi acolo?” a întrebat avocatul. „Veţi instala un crucifix sau un fel de altar de închinăciune? Eu sînt evreu; şi nu cred c-o să aveţi un altar cu steaua lui David”. „N-avem nevoie de asemenea lucruri”, a spus apărătorul. „în calitate de creştini, noi ne putem ruga în orice loc.”
„Chiar şi în această sală a tribunalului?” a întrebat avocatul „Desigur,” a spus Peterson. „M-am rugat aici toată dimineaţa.” Tribunalul a aprobat decizia secţiei de sistematizare.
Da, uşa rugăciunii este mereu deschisă. Ne putem ruga în şcoală, la serviciu, în timp ce conducem maşina (cu ochii deschişi, bineînţeles), pe marginea patului unui spital, într-un azil de bătrîni, lîngă leagănul unui copil. Ce mîngîiere este să ştim că noi, creştinii, ne putem ruga în orice loc! – D.C.E.

Nu este timp din noapte sau zi
Să nu poată auzi cînd ne rugăm.
Nu-i celulă, sau loc, să nu putem
Harul Domnului Isus să-l implorăm.”        – D.J.D.

Oriunde pot schimba,
orice îngrijorare în rugăciune si închinare.

Painea zilnica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s