Marea chemare a lui Dumnezeu

“Iată că ne suim la Ierusalim.” Luca 18:31

În viaţa Domnului nostru, Ierusalimul reprezintă locul unde El a ajuns la punctul culminant al voii Tatălui Său. “Eu nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui care M-a trimis.” Aceasta a fost preocuparea dominantă a vieţii Domnului nostru si lucrurile pe care le-a întâlnit pe cale – bucurie sau întristare, succes sau faliment – nu L-au abătut niciodată de la scopul Lui. El Şi-a îndreptat faţa hotărât să meargă la Ierusalim.”Cel mai important lucru, pe care nu trebuie să-l uitam, este că noi mergem la “Ierusalim” ca să împlinim scopul lui Dumnezeu, nu al nostru. Pe plan natural avem năzuinţele noastre, dar în viaţa creştina noi nu avem nici un scop al nostru.

Se vorbeşte astăzi aşa de mult despre decizia noastră pentru Cristos, despre hotărârea noastră de a fi creştini, despre deciziile noastre de a face una sau alta, dar în Noul Testament se subliniază un singur aspect, si anume acela că Dumnezeu este Cel care ne cheamă. ..Nu voi M-aţi ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi.” Noi nu intrăm într-un acord conştient cu planul lui Dumnezeu, ci suntem cuprinşi in planul Lui Dumnezeu fără să fim deloc conştienţi de aceasta. Nu avem nici o idee despre scopul Lui Dumnezeu şi, pe măsură ce înaintăm, acest scop devine din ce în ce mai vag. Scopul Lui Dumnezeu ni se pare greşit, deoarece suntem prea miopi ca să vedem spre ce ţinteşte El. La începutul vieţii creştine avem propriile noastre idei despre scopul lui Dumnezeu.

Noi spunem:,.Dumnezeu vrea ca eu să merg acolo sau dincolo”, sau: “Dumnezeu m-a chemat la această lucrare” şi mergem şi facem ceea ce credem că e bine, şi totuşi marea chemare a Lui Dumnezeu rămâne. Munca pe care o facem nu contează, ea este doar o schelărie în comparaţie cu marea chemare a Lui Dumnezeu Isus a luat cu Sine pe cei doisprezece.” El ne ia întotdeauna la o parte cu Sine. Sunt încă multe de învăţat pe lângă ce am învăţat până acum.

Oswald CHAMBERS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s