„Mai târziul” vieţii de putere

„ Tu nu poţi veni acum după Mine. unde Mă duc Eu; dar mai târziu vei veni.” loan 13:36

„Şi după ce a vorbit astfel, i-a zis: «Vino după Mine». ” Cu trei ani înainte, Isus îi spusese „Vino după Mine” şi Petru L-a urmat fără să ezite; era fascinat de Isus şi nu avea nevoie de sprijinul Duhului Sfânt ca să facă asta. Apoi a ajuns la momentul în care s-a lepădat de Isus şi inima lui s-a frânt.

După aceea a primit Duhul Sfânt şi Isus i-a spus iarăşi: „Vino după Mine”. Acum nu mai era nimeni în faţa lui decât Isus Cristos. Primul „Vino după Mine” n-a avut nimic mistic în el, a fost doar o urmare exterioară a Domnului; acum este o urmare printr-un martiraj interior (vezi loan 21:18).Între aceste două situaţii Petru s-a lepădat de Isus cu jurăminte şi blesteme, a ajuns la capătul puterii sale şi al încrederii în sine, nu mai era nimic în sine pe care să se poată sprijini: dar, în acea sărăcie a lui, el era într-o stare potrivită pentru a primi ceea ce Domnul cel înviat avea să-i dăruiască.

„A suflat asupra lor şi le-a spus: «Primiţi Duh Sfânt!»” (loan 20:22. Bucureşti 2001). Indiferent ce schimbări a făcut Dumnezeu în tine, nu te baza niciodată pe ele; zideşte numai pe o Persoană, pe Domnul Isus Cristos, şi pe Duhul pe care El Îl dă.Toate jurămintele şi hotărârile noastre sfârşesc în trădare, pentru că nu avem putere să Ie împlinim. Când ajungem la capătul puterilor, nu în imaginaţia noastră, ci în realitate, atunci putem să primim Duhul Sfânt, primiţi Duh Sfânt” – este sugerată aici ideea unei invazii. Există acum o singură stea călăuzitoare în viaţa noastră: Domnul Isus Cristos.

TOTUL PENTRU GLORIA LUI

OSWALD CHAMBERS

Un gând despre &8222;„Mai târziul” vieţii de putere&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s