Nori şi negură

Nori şi negură îi înconjoară.Psalmul 97:2

Un om care nu este născut din Duhul Iui Dumnezeu îţi va spune că învăţăturile lui lsus sunt simple. Dar când este botezat cu Duhul Sfânt, omul descoperă că „nori şi negură îl înconjoară”. Când venim în contact direct cu învăţăturile lui lsus Cristos, înţelegem pentru prima dată acest aspect al lucrurilor.

Singurul mod de a înţelege învăţătura lui lsus este prin lumina Duhului lui Dumnezeu din noi. Dacă nu am avut niciodată experienţa de a ne „descălţa  picioarele religioase obişnuite” de „încălţămintea noastră religioasă obişnuită” şi de a scăpa de familiaritatea nepotrivită cu care ne apropiem de Dumnezeu, se pune întrebarea dacă am stat vreodată în prezenţa Lui. Oamenii uşuratici şi ireverenţioşi sunt cei care nu L-au cunoscut niciodată pc lsus Cristos.

După ce am avut parte de minunata încântare şi libertate de a înţelege ce face lsus Cristos, vine întunericul impenetrabil al înţelegerii a cine este El.lsus a zis: „Cuvintele pc care vi le spun Eu”, – nu, „cuvintele pe care vi le-am spus” – „sunt duh şi viaţă”. Biblia a fost cândva pentru noi doar o grămadă de cuvinte – nori şi negură -. apoi, dintr-o odaia, cuvintele au devenit „duh şi viaţă”, pentru că lsus ni le spune din nou într-o situaţie anume. Acesta este felul în care ne vorbeşte Dumnezeu, nu prin vedenii şi visuri, ci prin cuvinte. întâlnirea omului cu Dumnezeu are loc pe calea cea mai simplă, prin intermediul cuvintelor.

TOTUL PENTRU GLORIA LUI

OSWALD CHAMBERS

3 gânduri despre &8222;Nori şi negură&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s