Guvernul islamist de la Ankara a confiscat 6 biserici CREȘTINE din sudul Turciei, declarându-le PROPRIETATE DE STAT!

agnus dei - english + romanian blog

Photo Facebook The ancient Maryam Ana Syriac Orthodox Church has been seized by ministers Photo Facebook The ancient Maryam Ana Syriac Orthodox Church has been seized by ministers

Guvernul islamist de la Ankara a preluat controlul a șase biserici creștine din orașul Diyarbakir, din sudul țării, un semn în plus al acțiunilor sale repetate împotriva libertății de exprimare și a autodeterminarii religioase, scrie cotidianul Express.co.uk.
Ziarul notează că ordinul de confiscare a bisericilor a fost dat la 25 martie de guvernul lui Erdoagan, susține site-ul World Watch Monitor.
Autoritățile au și o explicație: doresc să reconstruiască și să reabiliteze centrul istoric al orașului, distrus în mare parte de conflictul dintre militanții kurzi PKK și forțele guvernamentale. Aceleași autorități pretind că ordinul nu are nicio motivație de ordin religios.
Decizia a atras însă furia prelaților bisericilor creștine, care se tem de o acțiune guvernamentală împotriva religiei lor. Motiv pentru care amenință că vor da statul turc în judecată.
Citeste mai mult –

ENGLISH –

Vezi articolul original 88 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s