Alertă de TERORISM NUCLEAR

agnus dei - english + romanian blog

stock photo- drone flies near nuclear plant. Photo credit nuclearnewsaustralia.wordpress.com

Statele trebuie să aibă în vedere riscul ‘terorismului nuclear’, a atenţionat directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano, într-un interviu acordat agenţiei France Presse, el subliniind că posibilitatea unui atentat de acest fel, cu consecinţe devastatoare, nu trebuie neglijată.

O ilustrare a acestor riscuri este şi apariţia repetată a unor drone neidentificate deasupra centralelor nucleare franceze.

În urma percheziţiilor efectuate în luna decembrie, după atentatele de la Paris, poliţia belgiană a obţinut circa zece înregistrări video ce relevă că presupuşii terorişti au urmărit un înalt responsabil al industriei nucleare belgiene, presa din această ţară susţinând că aceste acţiuni de supraveghere au fost făcute chiar de fraţii Ibrahim şi Khalid Bakraoui, doi dintre atacatorii kamikaze care au participat la atentatele de la Bruxelles.

Pe lângă riscul unui atac direct asupra vreuneia dintre cele aproximativ 1.000 de instalaţii nucleare existente în prezent în lume, ameninţarea principală este reprezentată de furtul…

Vezi articolul original 11 cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s