RĂSPÂNDEŞTE PREZENŢA LUI DUMNEZEU (3)

„El este începutul” (Coloseni 1:18)

Dacă Chivotul Legământului este pomenit în Scriptură de 185 de ori atunci înseamnă că este important. Fiecare activitate din curtea exterioară şi din curtea interioară a cortului avea un singur scop, să le conducă în Sfânta Sfintelor unde era prezența lui Dumnezeu.

Simbolurile Vechiului Testament, cum este și Chivotul, sunt imagini ale realităților din Noul Testament. În acest sens, Chivotul, care era cea mai importantă piesă de mobilier din cort, este o imagine a lui Hristos pe care ÎL iubim și Îl slujim. El este Domn. El este suprem. NU este nimeni ca El. Și El este demn de toată lauda!

Pavel scrie: „El este Chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi-născut din toată zidirea. Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ, cele văzute și cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El și pentru El. El este mai înainte de toate lucrurile, și toate se țin prin El.

El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întâi-născut dintre cei morți, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea. Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El, și să împace totul cu Sine prin El” (Coloseni 1:15-20).

Dacă credința ta se învârte în jurul persoanei tale nu vei ajunge nicăieri. Dar când credința ta este „Hristo-centrică”, tot ceea ce are Hristos devine disponibil si pentru tine!

Meditatii Crestine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s