RĂSPÂNDEȘTE PREZENȚA LUI DUMNEZEU (1)

Chivotul Legământului reprezenta prezența lui Dumnezeu în mijlocul poporului. Când l-au luat filistenii, ei au fost loviți cu bube. Când l-au pus în casa lui Dagon acesta a căzut la pământ în fața Chivotului (1 Samuel 5).

Învățătura acestei relatări este – nu te juca cu lucrurile lui Dumnezeu! Chiar dacă nu ești pregătit să-L slujești pe Dumnezeu, cel puțin fii înțelept și privește-L cu respect. Când evreii i-au cucerit pe filisteni, David a decis să readucă Chivotul, simbolul prezenței lui Dumnezeu, acasă la Ierusalim.

Când Dumnezeu a proiectat Chivotul, El a pus inele pe laturile lui și drugi prin acele inele, spunând că poate fi dus doar pe umerii unor preoți speciali. Dar cineva a avut o idee mai bună, așa că l-au pus într-un car nou, tras de boi. Din acel moment totul a mers rău. Când Chivotul era să alunece din car, un om bine-intenționat ce stătea pe margine s-a gândit să-l prindă. Și a murit pentru asta!

„Drugii… nu vor fi scoși” (Exod 25:15)

Poate spui: „E un lucru destul de extrem!” Aici putem găsi o lecție pentru cei ce doresc să împacheteze prezența lui Dumnezeu, s-o ducă la târg și s-o pună în negoț. Cine are calificarea necesară pentru a duce prezența lui Dumnezeu? Numai preoții credincioși care au fost spălați de sângele Mielului, sunt închinați Domnului și duc o viață sfântă, au părtășie cu Dumnezeu la masa Lui, care I se închină în duh și-n adevăr și care umblă în lumina adevărului reprezentat de sfeșnicul cu șapte brațe, „…erau plăcuți înaintea întregului norod” (Faptele Apostolilor 2:47).

Dacă dorim să ducem cu noi prezența lui Dumnezeu și să zidim biserica, trebuie s-o facem după cum ne spune El.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s